Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos baguette II.

90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A bagetthez:
  • 25 dkg kenyérliszt (B80)
  • 2 teáskanál tengeri só
  • 2 teáskanál szárított élesztő
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl langyos víz
  • A töltelékhez:
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos vízben, majd amikor már felfutott, akkor hozzáadjuk a megadott hozzávalókat. Dagasztás után langyos helyen kelesztjük, majd amikor már megkelt, kinyújtjuk a téstát, és megkenjük olvasztott vajjal, majd reszelt sajtot szórunk rá.

Feltekerjük, megformázzuk, és sütőpapíros tepsire rakjuk Még kelni hagyjuk, majd a tetejét bevagdossuk, és 220 fokos vízgőzős sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés

Nagyon ajánlom mindenkinek, mert tényleg egyszerű az elkészítése. - blahus

Ezek is érdekelhetnek

Friss