Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-baconös spárgakrémleves

30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A főzővizet felteszem melegedni. A krumplit megpucolom, apróra vágom, beleteszem a vízbe.

A spárgák végeit levágom, a fehéret meghámozom. A végeket és a héjakat a többivel együtt a főzővízbe teszem. A spárgákat feldarabolom, a zöldek csúcsait félreteszem, majd előbb a fehér, később a zöld spárgát és a kapribogyót is a fazékba teszem. Sózom, szórok bele cukrot. Amikor már minden csak nem puha, beleteszem a zöld spárga csúcsokat is a tetejére. Elzárom a tűzhelyt, s fedő alatt hőntartáson hagyom egy darabig.

Lereszelem a sajtot. A zöld csúcsokat kiveszem, félreteszem. A levest egy botmixerrel pürésítem, majd egy nagy lyukú szitán átpasszírozom.

A fazekat visszateszem a tűzhelyre, beleöntöm a tejet, szórok rá borsot, szerecsendiót, koriandermagot, beleteszem a sajtot és a mustárt. Összekeverem, felforralom.

Tálalok. Merek egy tányérba a levesből, díszítem a zöld spárgasípokkal és a sült baconnal, s rajzolok egy kört a tejjel.

Megjegyzés

Ennek a levesnek az az érdekessége, hogy felhasználtam hozzá a spárgavégeket és a fehér spárga héját is. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss