Elkészítés: A bacont felkockázzuk, serpenyőbe tesszük, és szép pirosra sütjük, majd kiszedjük a zsírból és kihűtjük.
A hagymát vékonyan felkarikázzuk, majd a fennmaradt zsíron kicsit megfonnyasztjuk, végül kiszedjük, és szintén kihűtjük.
Egy tálba beletesszük a kétféle lisztet, majd beleszitáljuk a sütőport és a szódabikarbónát. Egy kis sót és frissen őrölt borsot keverünk hozzá (a sóval óvatosan, mert a bacon is sós).
Egy másik tálban jól kikverjük a tejfölt, a tojást és az olajat.
Ezután a lisztes keverékhez öntjük a tejfölös keveréket, majd fakanállal jól összekeverjük. Végül beleforgatjuk a kihűlt bacont és a hagymát.
A muffinformába 1 kanál tésztát teszünk, közepébe mélyedést nyomunk, és beleteszünki 1 teáskanál krémsajtot. Ezután a tetejére rákanalazzuk a maradék tésztát, majd megszórjuk reszelt füstölt sajttal.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre