Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtkrémleves ropogósra sült darált hússal

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A répát meghámozzuk, felkockázzuk. Felhevítünk 2 ek olajat, és  üvegesre sütünk rajta 1 ek aprított újhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve fehéredésig sütjük. Megsózzuk, megborsozzuk, azután tányérba kanalazzuk.
  2. A megmaradt olajat a visszamaradt zsiradékhoz adjuk, felforrósítjuk, és 5 percig pirítjuk rajta a megmaradt újhagymát és a répakockákat. Felöntjük 1,5 l vízzel, beledobjuk a leveskockákat, és felforraljuk. Ezután közepes lángon 10 percig főzzük.
  3. A lereszelt sajtot a levesbe forgatjuk, és kevergetve további kb. 5 percig főzzük, amíg a sajt megolvad. Végül megsózzuk, megborsozzuk. A ropogósra sült darált húsos keverékkel és a finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

9 TAVASZI KÖNNYŰ KRÉMLEVES >>> 

6 TIPP A TÖKÉLETES SAJTKRÉMLEVESHEZ >>> 

BURGONYAKRÉMLEVES VIRSLIVEL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss