Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A párosítás, amit ki kell próbálnod! Sajtkrémleves ropogósra sült darált hússal

Ilyen morcos időben nincs is jobb, mint egy finom és tartalmas leves. Főleg, ha sajt is van benne, és ropogósra sült darált hússal kell megszórni...

Az elmúlt hónapokban egészségügyi okokból diétáznom kell, ezért vannak nehéz pillanataim a főzés során. Amúgy jól bírom, annak ellenére, hogy imádok enni, mégis mindig jön egy olyan étel, aminél elgyengülök. Na ezt pont egy ilyen. Amikor a sajtot reszeltetem, csak azon járt az eszem, hogy mennyire imádom az olvadt sajtot, ahogy ráolvad mondjuk egy jó tésztára. Vagy, hogy de megennék egy adag rántott sajtot tartárral. Szóval a sajt a gyengém, ez a leves pedig a pirított darált hússal pláne isteni. Vagy legalábbis azok, akik kóstolták, ezt mondják. :)

Hozzávalók (4 személyre):

1 csokor újhagyma
2 db sárgarépa
3 ek olaj
300 g vegyes darált hús

bors
2 db húsleveskocka
500 g sajt
1 csokor petrezselyem

Az összes gyors és könnyű receptem >>> 

1. Az újhagymát tisztítsuk meg, karikázzuk fel. A répát hámozzuk meg, kockázzuk fel. Hevítsünk fel 2 ek olajat, és süssünk rajta üvegesre 1 ek aprított újhagymát. Adjuk hozzá a darált húst, és kevergetve süssük fehéredésig. Sózzuk, borsozzuk meg, azután kanalazzuk tányérba.

2. Adjuk a visszamaradt zsiradékhoz a megmaradt olajat, forrósítsuk fel, és pirítsuk rajta a megmaradt újhagymát és a répakockákat 5 percig. Öntsük fel 1,5 l vízzel, dobjuk bele a leveskockákat, és forraljuk fel. Ezután közepes lángon főzzük 10 percig.

3. Forgassuk a levesbe a lereszelt sajtot, és kevergetve főzzük további kb. 5 percig, amíg a sajt megolvad. Végül sózzuk, borsozzuk meg. A ropogósra sült darált húsos keverékkel és a finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 750 kcal


A recept a Fanny konyha 2016/1. számában jelent meg!

További kedvenc leveseim:

Villámgyors zöldségleves
Burgonyakrémleves virslivel
Csirkeraguleves ropogós tésztával

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss