hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtkrémes tornyok

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 10 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • reszelt sajt a tetejére
  • A krémhez:
  • 10 dkg margarin
  • 5 kockasajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • pici só
  • Valamint:
  • reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A tásztához a lisztet a zsírral, a margarinnal, a tejföllel, a sóval és az élesztővel könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk. Nem muszáj felfuttatni az élesztőt.

Kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, aztán minden 2. darab közepét kisebb szaggatóval kiszúrjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a teli lapokat, lekenjük felvert tojással, ráteszünk 1-1 lyukas lapot, az oldalait megigazgatjuk, és a tetejét is lekenjük tojással.

Előmelegített sütőben (kb. 170-175 fokon) világos színűre sütjük. Hagyjuk kihűlni, addig elkészítjük a krémet.

A margarint a kockasajtokkal, kevés sóval, 2 evőkanál tejföllel jól összedolgozzuk, és a krémmel megtöltjük a megnőtt halmocskákat.
Tetejükre reszelt sajtot szórunk.

Megjegyzés

Ne tegyünk egymásra többet, mert megdőlnek, összecsuklanak. - Suncika

Ezek is érdekelhetnek

Friss