Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtkrémes sütőtökkocka

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A sajtkrémes sütőtökkocka elkészítéséhez a sütőtököt megsütjük. Ha kihűlt, a húsából a receptben megadott mennyiséget kikaparjuk egy tálba.
  2. A tojásokat kihabosítjuk a cukorral, sóval. Belecsurgatjuk az olajat, majd hozzáadjuk a sütőtököt. A végén mehet bele a liszt, a mandulaliszt, a sütőpor, szódabikarbóna és a fűszerek.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és a 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 25-30 perc).
  4. Miután a sütőtökös sütemény teljesen kihűlt, a tetejét megkenjük a cukorral, egy csipet sóval, narancslével és a narancs reszelt héjával kikevert krémsajttal.

Nézd meg videón, hogyan készül a sajtkrémes sütőtökös sütemény:

Ezek is érdekelhetnek

Friss