Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtkrémes óriáscsiga

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A sajtkrémes csigához a leveles tésztát kitekerjük. A sütőt pedig előmelegítjük 170 fokra.
  2. A natúr és a füstölt sajtkrémet egy tálban összekeverjük, majd megkenjük vele a leveles tésztát.
  3. A sajtot lereszeljük és rászórjuk a sajtkrémre.
  4. A leveles tésztát elkezdjük alulról szorosan, vékony csíkban feltekerjük, majd óvatosan megsodorjuk, hogy hosszabb legyen és feltekerjük csiga formába.
  5. A tojást felverjük. Megkenjük vele a csiga tetejét, megszórjuk nagyszemű sóval és szezámmaggal.
  6. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk ráhelyezzük a csigát.
  7. A 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss