A megpucolt burgonyát megfőzzük, még forrón áttörjük, majd kihűtjük.
Az élesztőt egy kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a cukrot, az olajat, a sót és az áttört burgonyát. Lágy tésztát dagasztunk, és letakarva a duplájára kelesztjük.
Ha a tészta megkelt, 8 vagy 10 részre osztjuk, kigömbölyítjük és kb. 25 centis, hosszú, ovális alakúra kinyújtjuk. Feltekerjük és sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön. Ezután még fél óráig kelesztjük.
Közben a medvehagymát felaprítjuk, kikeverjük a sajtkrémmel és ízlés szerint sózzuk. Ezután a tésztát éles késsel középen jó mélyen bevágjuk, mindegyik közepébe rakunk a töltelékből és megszórjuk reszelt sajttal. Forró, 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.