Elkészítés: A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, beleütjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a mandulalisztet, a kakaóport, a sütőport és csipet sót. Alaposan kikeverjük, majd hozzácsurgatjuk az olvasztott csokoládét. A masszát kikent, lisztezett tortaformába simítjuk, és 40-45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a sütemény. A sütőből kivéve a tortaformában pihentetjük 5 percig, ezután sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a kardamom hüvelyéből kiszedegetjük a magokat, beletesszük egy lábasba, hozzáadjuk a fahéjat és a borsot, felöntjük 1 dl vízzel, felfőzzük, majd leszűrjük. Az átszűrt lébe beletesszük a barnacukrot, és sűrű szirupot főzünk, kihűtjük.
A vajat kikeverjük a mascarponével, hozzáadjuk a fűszeres szirupot, krémesre keverjük.
A kihűlt tésztát 2 lapba vágjuk, betöltjük a kémmel. A megmaradt krémmel megkenjük a torta tetejét, majd 10 dkg étcsokit felolvasztunk, és a torta tetejére csurgatjuk. Fahéjdarabokkal és fehércsokival díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre