hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtkrémes-mandulás csokitorta

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg étcsoki
  • 25 dkg világos barnacukor
  • 3 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg mandulaliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • A krémhez:
  • 4 hüvely kardamom
  • 1 csipet őrölt bors
  • 10 dkg barnacukor
  • pici só
  • 4 rúd fahéj
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg fehércsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, beleütjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a mandulalisztet, a kakaóport, a sütőport és csipet sót. Alaposan kikeverjük, majd hozzácsurgatjuk az olvasztott csokoládét. A masszát kikent, lisztezett tortaformába simítjuk, és 40-45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a sütemény. A sütőből kivéve a tortaformában pihentetjük 5 percig, ezután sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a kardamom hüvelyéből kiszedegetjük a magokat, beletesszük egy lábasba, hozzáadjuk a fahéjat és a borsot, felöntjük 1 dl vízzel, felfőzzük, majd leszűrjük. Az átszűrt lébe beletesszük a barnacukrot, és sűrű szirupot főzünk, kihűtjük.

A vajat kikeverjük a mascarponével, hozzáadjuk a fűszeres szirupot, krémesre keverjük.

A kihűlt tésztát 2 lapba vágjuk, betöltjük a kémmel. A megmaradt krémmel megkenjük a torta tetejét, majd 10 dkg étcsokit felolvasztunk, és a torta tetejére csurgatjuk. Fahéjdarabokkal és fehércsokival díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek