hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtkrémes kifli

120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 1 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 60 dkg liszt
  • 1 tk cukor
  • 2 db tojás
  • 1 doboz tejföl (175 gr)
  • 1 dl étolaj
  • A kenéshez:
  • 15 dkg vaj
  • 1 ek só
  • 1 tubus kenhető sajt
  • 1-2 ek tejföl
  • 20 dkg sonka
  • metélőhagyma
  • petrezselyem
  • A tetejére:
  • 1 db tojás
  • 10 dkg füstölt sajt
  • szezámmag

Elkészítés

  1. A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi összetevővel is összedolgozzuk, kelesztjük. (A tésztában nincs só, mert mindegyiket sós vajjal kenjük majd meg, és az elég lesz hozzá.) 9 cipót készítünk ebből a tésztából. A cipókat kisodorjuk, 3-3 kör alakú lapra osztjuk.
  2. Mindegyik kör alakú lapot megkenjük a sós vajjal és hármasával egymásra rakjuk. Hagyjuk pihenni, kb. 20 percet, majd mindegyiket 8-8 cikkre vágjuk, és ízlés szerinti krémmel megkenjük. Tejföllel, krémsajttal, sonkával ízesítjük. (Ha a sajttal kenjük, egy kis tejfölt teszünk hozzá, úgy könnyebben kenhető, és erre is szórhatunk sonka kockákat, vagy a sajthoz a tejföl mellett tehetünk metélőhagymát, petrezselymet.)
  3. Ha megkentük a cikkeket, kiflit formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsit még kelesztjük, a tetejét felvert tojással megkenjük, reszelt füstölt sajttal, szezámmaggal megszórjuk, majd 170 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

    Ajánljuk még:

Megjegyzés

Töltött sós finomság. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss