Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtkrémes kifli

> 90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi összetevővel is összedolgozzuk, kelesztjük. (A tésztában nincs só, mert mindegyiket sós vajjal kenjük majd meg, és az elég lesz hozzá.) 9 cipót készítünk ebből a tésztából. A cipókat kisodorjuk, 3-3 kör alakú lapra osztjuk.
  2. Mindegyik kör alakú lapot megkenjük a sós vajjal és hármasával egymásra rakjuk. Hagyjuk pihenni, kb. 20 percet, majd mindegyiket 8-8 cikkre vágjuk, és ízlés szerinti krémmel megkenjük. Tejföllel, krémsajttal, sonkával ízesítjük. (Ha a sajttal kenjük, egy kis tejfölt teszünk hozzá, úgy könnyebben kenhető, és erre is szórhatunk sonka kockákat, vagy a sajthoz a tejföl mellett tehetünk metélőhagymát, petrezselymet.)
  3. Ha megkentük a cikkeket, kiflit formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsit még kelesztjük, a tetejét felvert tojással megkenjük, reszelt füstölt sajttal, szezámmaggal megszórjuk, majd 170 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

15 ISTENI HÁZI KIFLI, SÓSAN ÉS ÉDESEN - PRÓBÁLD KI MINDET! >>>

ÍGY KÉSZÍTS PUHA, FOSZLÓS KIFLIT! TIPPEK A SÜTÉSHEZ >>>

PUHA SAJTOS KIFLI >>> 

Megjegyzés

Töltött sós finomság. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss