A vöröshagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a fehérrépát megpucoljuk, a répákat feldaraboljuk, a zellerlevelet felaprítjuk.
A leveshez valókat - a vizet, a hagymát (egészben), a sót, a leveskockát, az ételízesítőt, a borsot, a fokhagymát (egészben), a sárgarépát, a fehérrépát és a zellert - egy fazékban feltesszük főni.
A gombóc hozzávalóit - a tojásokat, a búzadarát, a lereszelt sajtot, a margarint és a szódabikarbónát - összekeverjük. 10 percet állni hagyjuk, majd nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle.
A felforrt levest hagyjuk még 10 percet forrni, majd beletesszük a gombócokat, és addig főzzük, amíg a répák és a gombócok is megpuhulnak. Ha elkészült, a hagymákat kivesszük a levesből.