Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtgombócleves

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a fehérrépát megpucoljuk, a répákat feldaraboljuk, a zellerlevelet felaprítjuk.
  2. A leveshez valókat - a vizet, a hagymát (egészben), a sót, a leveskockát, az ételízesítőt, a borsot, a fokhagymát (egészben), a sárgarépát, a fehérrépát és a zellert - egy fazékban feltesszük főni.
  3. A gombóc hozzávalóit - a tojásokat, a búzadarát, a lereszelt sajtot, a margarint és a szódabikarbónát - összekeverjük. 10 percet állni hagyjuk, majd nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle.
  4. A felforrt levest hagyjuk még 10 percet forrni, majd beletesszük a gombócokat, és addig főzzük, amíg a répák és a gombócok is megpuhulnak. Ha elkészült, a hagymákat kivesszük a levesből.

     

    12 LAKTATÓ LEVES, AMI UTÁN NEM KELL MÁSODIK >>> 

13 SZUPERLAKTATÓ GOMBÓCLEVES A SAJTOSTÓL A HÚSOSIG >>> 

Megjegyzés

Ez a leves 30-35 perc alatt elkészíthető. Ajánlom bármely alkalomra. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss