hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtfelfújt tejszínes gnocchival

MME MME
5/5
45 perc
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • A felfújthoz:
  • 3 tojás
  • 2 dl tej
  • 4 dkg vaj + a formához
  • 6 dkg liszt + a formához
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • A körethez:
  • 40 dkg gnocchi
  • 3 dkg vaj
  • 1 teáskanál vágott bazsalikom
  • 2 dl tejszín
  • Egyéb: 4 pudingforam, vagy kicsi hőálló tálka

Elkészítés

Előkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A formákat kivajazzuk, kilisztezzük.

Elkészítés:
1. A felfújthoz a tejet felforraljuk. Felmelegítjük a vajat, majd beletesszük a lisztet, és fehér habzásig hevítjük, közben kevergetjük. A forró tejet a lisztes vajra öntjük, habverővel simára keverjük, és megsózzuk. A tűzről levéve picit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a tojások sárgáját, a reszelt sajtot, a szerecsendióval és borssal ízesítjük, végül fellazítjuk a tojásfehérjehabbal.
2. A sütőt 120 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A formákat háromnegyed részig megtöltjük a masszával, és vízfürdőbe állítva a sütőben 20-30 percen át pároljuk. (Tűpróba!)
3. Amíg a felfújt párolódik, a csomagon olvasható utasítás szerint sós vízben kifőzzük a gnocchit, amikor megfőtt, leszűrjük. Megolvasztjuk a vajat, rátesszük a bazsalikomot, egy csipet sót, a tejszínt, összeforraljuk, és belekeverjük a kifőtt gnocchit. Tányérra szedjük, a közepére helyezzük a felfújtat. Reszelt sajttal díszíthetjük is.

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 1070 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán


Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss