Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtcsúcsos töltött pogácsa

MME MME
5/5
60 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 1 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 1/2 db citrom (leve)
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 tk só
  • A krémhez:
  • 12 dkg vaj
  • 3 db kockasajt
  • 10 dkg tömlős sajt
  • 2 ek tejföl
  • A tetejére:
  • 1 db tojás
  • 10 dkg sajt

Elkészítés

  1. A tésztához a tejben az élesztőt felfuttatjuk, és a többi alapanyaggal összegyúrjuk (könnyen nyújtható legyen), 30 percig pihentetjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk.
  2. Kiszaggatjuk úgy, hogy a fele sima, a másik fele pedig a közepén kilyukasztott pogácsa legyen. Ezeket felvert tojással megkenjük, összeragasztjuk, és egyben aranybarnára sütjük.
  3. A krém hozzávalóit jó alaposan kikeverjük, minden pogácsa közepébe egy halmot rakunk, és a tetejüket reszelt sajttal meghintjük.

MÉG TÖBB ISTENI POGÁCSA RECEPT >>> 

sajtos finomságok >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss