Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtburger avokádópürével és csilis majonézzel

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A félbevágott avokádó magját kiemeljük, és a héjból kivájt húst egy tálban villával darabosra nyomkodjuk. Hozzáadjuk a présen áttört fokhagymát, majd összekeverjük a felaprított korianderlevéllel és a lime-lével. Sóval és Cayenne-borssal ízesítjük.
  2. A megmosott és hosszában felhasított csilipaprika magjait kikaparjuk. A húsát finomra vágjuk, és összeforgatjuk a majonézzel, valamint a paradicsompürével.
  3. A megmosott paradicsomot felszeleteljük. A megtisztított újhagymát csíkokra, a sajtot 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd felforrósított grillserpenyőben vagy faszenes grillen mindkettőt megsütjük. A hamburgerzsemléket félbevágjuk, és mindkét oldalukat enyhén megpirítjuk.
  4. A hamburgerzsemlék alsó felét megkenjük az avokádópürével, majd megrakjuk a paradicsommal, a grillezett sajttal és a hagymadarabokkal. Végül rákanalazzuk a csilis majonézt, és az egészet befedjük a zsemlék felső részével. Azonnal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss