Elkészítés: A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, és kicsit megütögetjük, hogy majd könnyebben süljön. A reszelt sajtot összekeverjük a petrezselyemmel, a zúzott fokhagymával, sóval és borssal, illetve a tojással (a masszának nem szabad túl hígnak lennie, ha mégis az, tehetünk bele kevés lisztet vagy több sajtot). A csirkemelleket előbb lisztbe forgatjuk, majd a sajtos masszával megkenjük az egyik oldalát. A megkent oldalával lefelé forró olajba tesszük és megsütjük.Amíg sül, a felső oldalt is megkenjük a masszával, majd azt az oldalt is megsütjük (folyamatos figyelmet igényel, mert könnyen odakap!).
A különböző salátakat megmossuk, apróra tépkedjük egy nagy tálba, hozzávágunk paradicsomot és paprikát. A mézből, olívaolajból és mustárból öntetet készítünk hozzá, és összekeverjük a salátával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre