hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajt*buding* (sajtfelfújt) dinsztelt káposztával

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 15 dkg margarin
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 3 csapott evőkanál liszt
  • 30 dkg langyos főtt burgonya
  • A káposztához:
  • 50 dkg káposzta
  • 1 dl fehérbor vagy pezsgő (ha nincs, akkor 0,5 dl ecet)
  • 1 teáskanál kömény (elhagyható)
  • bors
  • cukor

Elkészítés

Elkészítés: A margarint a sóval összedolgozzuk, a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt sajtot és a főtt, áttört burgonyát, jól elkeverjük. A keményre vert tojásfehérjét és a lisztet apránként beledolgozzuk. Kikent, kenyérmorzsával meghintett formába töltjük, amit egy nagyobb, vízzel félig telt edénybe állítunk. A pudinggal telt edényt lefedjük, és kb. 1 órán keresztül gyöngyöző vízben megfőzzük.

Közben a káposztát - torzsa nélkül - felvágjuk vékony csíkokra, megsózzuk, állni hagyjuk fél órát. Kis olajon a vékonyra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kicsavart káposztát, és kis lángon, kevergetve megdinszteljük kb. 30 perc alatt. Ekkor belerakjuk a köményt, a fehérbort és a cukrot, és addig keverem, amíg a cukor elolvad, és barna színt ad a káposztának.

A sajtfelfújtat a párolt káposztával tálaljuk.

Megjegyzés

Nagymamám *titkos* receptje volt ez. - Kismacs01

Ezek is érdekelhetnek

Friss