Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtban sült csirke

60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Lereszeljük a sajtokat, annyi tejfölt keverünk hozzá, hogy sűrű massza legyen. A márványsajt soknak tűnik, de nem lesz tőle túl pikáns!

A húst kockákra vágjuk, kb. mintha pörkölthöz készítenénk elő. Semmilyen fűszer vagy só nem kell rá. A húst a sajtos-tejfölös szósszal összekeverjük, tűzálló tálba tesszük.

180 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a teteje egy kicsit, akkor összekeverjük, majd újra megpirítjuk a tetejét. Ha másodjára is megpirult, akkor már általában el is készült a hús. Kb 30-40 perc a sütési idő. Közben megfőzhetjük a tésztát hozzá.

A főtt tésztára szedjük a szaftos finom húsfalatokat, aki szeretné, még megszórhatja egy kis reszelt sajttal.

Megjegyzés

A szaft hűtőben több napig eláll, kenyérre téve megpirítva nagyon finom szendvics is készíthető belőle.

Ha valaki kevésbé szaftosan szereti, akkor kevesebb tejföllelel is készítheti, de még jobb, ha a nyers tésztát belekeverheti a szószba a hússal együtt, így a tészta felveszi a felesleges levet, és ízletesebb is lesz. Erre vastagabb lasagne vagy csuszatésztát használjunk.

Ha valaki nem szereti a márványsajtot, akkor is érdemes kipróbálni, mert a márványsajt erős, karakteres íze megszelidül ebben a közegben.
- Neszka2

Ezek is érdekelhetnek