Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erről a fóbiáról még biztos nem hallottál: ez a lány a sajtoktól retteg

Nap mint nap találkozunk olyan emberekkel, akik valamilyen fóbiával küzdenek: rettegnek a pókoktól, undorodnak a csúszómászóktól vagy halálra rémülnek, ha egy kutya közelít feléjük. Azt azonban nehéz elhinni, hogy valaki egy sajtdarab láttán kapjon pánikrohamot. Pedig a brit Katie Westonnel pontosan ez történik minden egyes alkalommal.

A húszéves Katie Weston azóta retteg a sajtoktól, amióta csak az eszét tudja. Fóbiája mostanra olyan súlyossá vált, hogy öklendezni kezd, ha csak megérzi a sajt illatát. Bár már a sajtok látványától rosszul van, ha a szájában köt ki egy falat, azonnal rohan a vécére, hogy kiköpje. Egy ilyen "baleset" után mániákusan mossa a fogát hosszú percekig.

A lány Cardiffban él és tanul, másodéves, angol szakos hallgató. Barátai már hozzászoktak furcsa fóbiájához, és igyekeznek mindenkit figyelmeztetni rá a környezetében. Bár Katie-ről sokan azt gondolják, hogy csak finnyás és hisztis, fogalmuk sincs róla, hogy félelme mennyire valódi.

 

Ezt az állapotot turofóbiának hívják, és azok az emberek szenvednek tőle, akik félnek a sajtoktól. Legtöbbük azonnal elmenekül, ha sajtot lát. Vannak, akik csak bizonyos fajta sajtoktól rettegnek, például a mozzarellától, a camemberttől vagy a cheddartól, másik - mint Katie is - az összes terméktől rosszul lesznek. 

Egy másik bizarr esetről is beszámoltunk már: a 27 éves Rachael Lee például a tortáktól retteg annyira, hogy el is ájul, ha a közelükbe kerül. 

Még több érdekesség >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss