Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sáfránypuding birsalmával és színes tápiókagyöngyökkel

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A pudinghoz:
  • 6 tojássárga
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 púpozott evőkanál étkezési keményítő
  • 4 dl tej
  • 2 dl tejszín habbá verve
  • 10 dkg vaj
  • fél rúd vanília
  • 1 tasak sáfrány (0,12 gramm)
  • A salsához:
  • 1 birsalma
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 dl víz
  • menta
  • A tápiókához:
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 dl szörp
  • 1 dl tápiókagyöngy

Elkészítés

Elkészítés: A tápiókát megfőzzük forró, bő vízben, míg átlátszó lesz (30-40 perc). Leszűrjük, megszórjuk a porcukorral, ráöntjük a szörpöt, elkeverjük, és legalább 2 órát pihentetjük.

A birsalmát megtisztítjuk, a vízzel és a cukorral kompótot főzünk, de ne legyen túl puha. Ha megfőtt, leszűrjük, apróra kockázzuk, összekeverjük az aprított mentával.

A pudinghoz a tejet felforraljuk. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral és a keményítővel, hozzáadjuk a sáfrányt és a vanília kikapart belsejét, a forró tejet hozzáöntjük, és addig melegítjük, míg egyet forr. Ha kihűlt, hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat.

Poharakba rétegezzük, lehűtjük, tálaljuk és bezsebeljük az elismerést.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje. További érdekességeket és fotókat a témában a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss