Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sáfrányos sertésérmék

MME MME
5/5
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A karajszeleteket kissé kiverjük, majd a fele sáfránnyal összekevert lisztbe hempergetjük, és teflonserpenyőben, forró olajon mindkét oldalukat megsütjük. Kis lángon még 3 percig pároljuk, közben megsózzuk, megborsozzuk, majd egy tálra emeljük. Visszamaradó levét a borral meg a vízzel felengedjük, az ételízesítőt beleszórjuk. A citromot – óvatosan, hogy a belső fehér bundája ne kerüljön rá – meghámozzuk; felét vékony csíkokra vágjuk és a boros léhez szórjuk, majd a citrom kifacsart levével ízesítjük. A lisztet a tejszínnel simára keverjük, a boros pecsenyelébe öntjük, és kevergetve 2-3 percig forraljuk, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik. Végül a maradék sáfrányt meg a zöld borsot beleszórjuk, és a húst megforrósítjuk benne. Párolt rizs illik hozzá köretnek.

Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 2262 kJ/541 kcal

Ezek is érdekelhetnek