A rizst egy fazékban sós vízben előfőzzük a csomagoláson megadott utasítás szerint.
Közben felaprítjuk a zöldségeket: a sárgarépát karikára, a gombát és a paprikákat apró darabokra vágjuk. A hagymát is felaprítjuk. A csirkét felkockázzuk.
A hagymát, a paprikákat és a sárgarépát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a felaprított gombát, és együtt fonnyasztjuk tovább. Végül hozzáadjuk a csirkemellet is, és fehéredésig sütjük.
Meghintjük a felíprított petrezselyemmel, az őrölt borssal és a sáfránnyal, majd felengedjük 1,5 dl meleg vízzel. Fedő alatt 8-10 percig pároljuk, majd jól összekeverjük a megfőzött rizzsel, és további 1-2 percig pároljuk együtt. Lefedjük, majd pár perc múlva tálaljuk.
Maradék rizst is felhasználhatunk a készítéséhez. Érdemes barna rizst használni, mert annak magasabb a rosttartalma, jobban laktat, és nem emeli gyorsan a vércukorszintet. Sáfrány helyett esetleg használhatunk kurkumát - BiroSari
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!