Elkészítés: Egy kevés vajat vagy margarint felolvasztunk, majd a kockára vágott vöröshagymát megpároljuk rajta. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, fehéredésig kevergetve sütjük, majd hozzákeverjük a zöldborsót és a szintén kockára vágott sárgarépát, gombát. Enyhe pirítás után fűszerezzük sóval, borssal, sáfránnyal, kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Közben a rizst puhára főzzük, ha kész, lecsöpögtetjük. Ha az étel megpuhult, összevegyítjük a rizzsel, tálaláskor leöntjük sajtmártással, tetejére reszelt sajtot szórunk.
Sajtmártáshoz 10 dkg vajat vagy magarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, jól elkeverjük, majd tejjel nagyon lassan, folyamatosan keverve felengedjük, vigyázzunk, hogy csomómentes maradjon! Kevergetve felforraljuk, ha besűrűsödött, levesszük a tűzről, beleszórjuk a reszelt sajtot, elkeverjük, hogy megolvadjon. Ízlés szerint fűszerezhető fehérborssal, sóval.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre