hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sacher torta

MME MME
7 4/5
90 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sacher torta elkészítéséhez a vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a gőz fölött megolvasztott étcsokoládét és alaposan elkeverjük. Egyenként hozzákeverjük a masszához a tojások sárgáját.
  2. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és kanállal óvatosan a csokis a masszába forgatjuk. Végül több adagban beleszitáljuk és elkeverjük a lisztet is.
  3. A tésztát kivajazott, zsemlemorzsával behintett, vagy sütőpapírral bélelt, 22 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, és a formában hagyjuk kihűlni.
  4. A kihűlt tortát három lapra vágjuk. A lapokat megkenjük a felmelegített sárgabaracklekvárral.
  5. A mázhoz a csokoládét darabokra tördeljük, lábosba tesszük az olajjal együtt és kis lángon – még jobb, ha vízgőz fölött – felolvasztjuk. Hozzáadjuk a vizet és a cukrot, és folyamatosan kevergetve összeolvasztjuk. Az elkészült csokimázzal bevonjuk vele a tortát. Megszilárdulva szeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss