hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sacher torta zabpehellyel

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 tojásfehérje
  • 7 tojássárgája
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • 15 dkg étcsokoládé (jó minőségű)
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg cukor
  • 25 dkg teljes kiőrlésű zabpehely
  • fél csomag sütőpor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 380 ml baracklekvár (házi)
  • A csokimázhoz:
  • 2 tojásfehérje
  • 5 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 15 dkg étcsokoládé (jó minőségű)
  • A díszítéshez:
  • pár kocka fehércsoki
  • színes cukorszív

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom,
a fehérjét pici sóval és kevés cukorral kemény
habbá verem.

A sütőt előmelegítem 170 C fokra.

Egy másik, nagyobb tálban a puha vajat, a
tojássárgákkal és az olvasztott csokival jól
kikeverem, hozzáadom a többi alapanyagot
legvégén keverem bele a sütőporral elkevert
zabpelyhet.

Egy 28 cm-es kerek kapcsos formát sütőpapírral
kibélelek, ebbe öntöm a tésztát, és kb. 45 percig
sütöm. Tűpróbát végzek. A tésztáról leveszem a
tortaformát, és hagyom kihűlni.

Ha kihűlt, elfelezem, és vastagon megkenem finom
sárgabaracklekvárral. Ráteszem a tetejét,
lenyomkodom, és a tetejét is megkenem lekvárral.
A tészta elég törékeny, nagyon óvatosan kell vele
bánni.

Elkészítem a csokimázat: egy hőálló tálban a 2
tojásfehérjét a porcukorral lehetőleg kemény
habbá verem, majd belekeverem az olvasztott
vajat és az olvasztott csokit. Vízfürdőre teszem, és
addig kevergetem a gőz fölött, amíg sűrű krémet
kapok.

Ezt a csokimázat öntöm rá a lekváros tésztára,
elsimítom, az oldalára is kenek.

Díszítem a felolvasztott fehércsokival, krumpliból
kifaragott S betűvel mintát nyomok a csokiba.

Ezek is érdekelhetnek

Friss