hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sacher-torta szederlekvárral

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 12,5 dkg vaj
  • 5 tojás
  • 12,5 dkg cukor
  • csipetnyi só
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5 dkg őrölt mandula
  • fél rúd vanília
  • A töltelékhez:
  • 15-20 dkg szederlekvár
  • A tetejére:
  • 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztom, majd leveszem a gőzről, és hagyom, hogy kihűljön.

Összekeverem a szárazanyagokat: lisztet, keményítőt, mandulát, sütőport.

A sütőt előmelegítem 180 fokra.

A tojásokat szétválasztom. A fehérjét a sóval felverem, a sárgáját a cukorral kikeverem. Ha ez megvan, akkor összekeverem apránként az összes hozzávalót egy masszává: a tojássárgájába beleöntöm a vajas csokoládét, majd mindez mehet a fehérjébe. Végül óvatosan összeforgatom a lisztes egyveleggel.

A tésztát vajjal kikent vagy sütőpapíros formába öntöm, és a sütő alsó részében 45 percig sütöm. Mikor elkészült, a kikapcsolt sütőben még 15 percig bennhagyom csukott ajtó mellett.

Aztán kiveszem, s ha eléggé kihűlt a tészta, jöhet rá a lekvár. A lekvárt megmelegítem, mert akkor könnyebb kenni. Ha majd kihűl, megszilárdul újra. Mikor ez is kihűlt, megolvasztok kb. 20 dkg étcsokoládét, s azt a lekvár tetejére kenem. Hagyom megdermedni, majd hűtőben pihentetem kicsit tálalás előtt.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss