Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sacher torta marcipánosan

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjéket az apránként hozzáadott kristálycukorral kemény habbá verjük. A csokit darabokra törjük, és vízgőz felett megolvasztjuk.

A vajat habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a csokit, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és egyenként a tojássárgákat. Belekeverjük a fehérje harmadát, hogy fellazítsuk a krémet. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a masszába keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a maradék fehérjét is, vigyázva, hogy ne törjön össze.

Vajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük, majd a középső rácson sütjük 20 percig, majd levesszük 160 fokra, és még kb. 40 percig sütjük tűpróbáig. A sütőajtót lehetőleg fél órán át ne nyissuk ki. Nagy odafigyelést igényel a sütése, mert könnyen nyers marad a közepe.

A kész torta tetejét megszórjuk 1 evőanál kristálycukorral, és hagyjuk hűlni.

Kettévágjuk, az egyik lapot megkenjük baracklekvárral (ha megszórjuk a lapot habfixálóval, nehezebben nedvesedik át a tészta a lekvártól), rárakjuk a másik lapot, és az egész tortát vékonyan megkenjük baracklekvárral.

A marcipánt kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, négyzet alakúra. A legjobb, ha sütőpapíron csináljuk, és enyhén beolajozzuk a nyújtófát, hogy ne tapadjon. Majd ügyesen befedjük vele a tortát teljesen.

Végül elkészítjük a csokimázat, és leöntjük a tortát. 1 éjszakát hagyjuk állni, aztán szeletelhetjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss