Elkészítés: Sütőpapírral kibélelünk egy 24 centis kör alakú kapcsos tortaformát. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
A tésztához a tortabevonót összetördeljük, vízfürdőn felolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk – a sárgáját a vajjal, a fele cukorral és csipet sóval krémesre keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét. A sütőport összekeverjük a liszttel, majd a mandulával együtt a tojáskrémhez adjuk. A 6 tojásfehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk, és óvatosan a tésztába forgatjuk. A masszát a formában elterítjük, a sütőben kb. 35 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni, és csak ezután vesszük ki a tortaformából.
A krémhez 1 liter vízben elkeverünk 6 evőkanál cukrot, a citrom levét, beledobjuk a fahéjrudat, és feltesszük főni. A körtét meghámozzuk, kimagozzuk, ujjnyi szeletekre vágjuk, és a lobogva forró szirupban 5 perc alatt puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A tortalapot vízszintesen elvágjuk. A körtét lecsöpögtetjük. Az alsó tésztalapot megkenjük a dzsem felével, majd ráfektetjük a másik lapot, ezt és a torta oldalát megkenjük a maradék dzsemmel. A babapiskótát mozsárban összetörjük, megszórjuk vele a tortát, majd elrendezzük rajta a körtét.
A tortazselét összekeverjük a maradék cukorral, a csomagoláson olvasható utasítás szerint elkészítjük, és meglocsoljuk vele a körtét. Végül elrendezzük rajta az áfonyát.
A torta oldalát beborítjuk a mandulaforgáccsal. A tejszínből kemény habot verünk, és körben koszorút nyomunk a tortára. A körtét megmossuk, szárazra töröljük, kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és feldíszítjük vele a habkoszorút. A díszítést csokiforgáccsal és citromfűlevelekkel fejezzük be.