Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sacher-torta, a klasszikus recept

80 perc
rafinált
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A Sacher-torta elkészítéséhez a vajat a porcukorral habosra keverjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a vajhoz adjuk, és tovább keverjük. A fehérjéből, a vaníliás cukorból és a kristálycukorból kemény habot verünk.
  2. Közben az étcsokoládét felolvasztjuk vízgőz felett, és a vajas tésztához adjuk, majd összeforgatjuk vele. A fehérjehabból pár kanállal hozzáadunk, és óvatosan összeforgatjuk.
  3. Ezután az egészet hozzáadjuk a tojáshabhoz, és összeforgatjuk, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
  4. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a tésztához adjuk, óvatosan összeforgatjuk, és sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
  5. Ha kész, a tetejét kicsit meghintjük liszttel, és fadeszkán, a tetejére fordítva kihűtjük. Ha kihűlt, kettévágjuk, a lekvárt egy kicsit megmelegítjük, a torta mindkét lapját megkenjük vele, majd a tetejét is átkenjük.
  6. Végül ismét csokit olvasztunk, és bevonjuk vele a tortát, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük, amíg a csoki rádermed. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss