hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sacher torta gluténmentesen

70 perc
mester
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • 15 dkg rizsliszt
  • 15 dkg GM étcsokoládé
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg eritrit/cukor
  • 6 db tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • A töltelékhez,:
  • 25 dkg baracklekvár
  • 20 ml rum
  • A mázhoz:
  • 2 evőkanál olaj
  • 20 dkg GM étcsokoládé
  • Továbbá:
  • Dr Oetker cukorgyöngyök

Elkészítés

  1. Az étcsokit gőz felett olvassuk fel. Ha kissé kihűlt, keverjük össze a vaníliás cukorral és a vajjal. Egyesével adjuk hozzá a tojássárgákat, és keverjük habosra. A tojások fehérjéből kemény habot, verünk és hozzá adjuk az eritritet (cukrot) . A sütőporos lisztet a csokis masszába forgatjuk, majd óvatosan fehérjehabot is beleforgatjuk. Egy vajazott, rizslisztezett tortaformába és öntjük a masszát.. 170 fokos sütőben kb 40 percig sütjük. Tűpróba! Amikor megsült, vágjuk ketté. Mindkét felét kenjük meg rumos baracklekvárral. A mázhoz a csokoládét gőz felett olvasszuk meg, és keverjük össze olajjal. A tortát rácsra helyezzük, és bevonjuk a csokimázzal. A Sacher torta nem igényel nagy díszítést, de szülinapi torta volt, így cukorgyöngyök kerültek rá.

Ezek is érdekelhetnek