Sacher torta gluténmentesen

70 perc
rafinált
átlagos
12 adag
Hozzávalók

    Elkészítés

    1. Az étcsokit gőz felett olvassuk fel. Ha kissé kihűlt, keverjük össze a vaníliás cukorral és a vajjal. Egyesével adjuk hozzá a tojássárgákat, és keverjük habosra. A tojások fehérjéből kemény habot, verünk és hozzá adjuk az eritritet (cukrot) . A sütőporos lisztet a csokis masszába forgatjuk, majd óvatosan fehérjehabot is beleforgatjuk. Egy vajazott, rizslisztezett tortaformába és öntjük a masszát.. 170 fokos sütőben kb 40 percig sütjük. Tűpróba! Amikor megsült, vágjuk ketté. Mindkét felét kenjük meg rumos baracklekvárral. A mázhoz a csokoládét gőz felett olvasszuk meg, és keverjük össze olajjal. A tortát rácsra helyezzük, és bevonjuk a csokimázzal. A Sacher torta nem igényel nagy díszítést, de szülinapi torta volt, így cukorgyöngyök kerültek rá.

    Ezek is érdekelhetnek

    Friss