A sütőt előmelegítjük 170 C-ra, és egy 20 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, lisztezünk. A piskótához való csokoládét vízgőzre tesszük olvadni a vajjal. Kicsit hagyjuk kihűlni. A tojásokat ketté vesszük, és a tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.A tojássárgáját a kristálycukorral, és 3 ek langyos vízzel habosra keverjük robotgéppel. A szárazanyagokhoz a lisztet, keményítőt, sütőport, és őrölt mandulát, vaníliamagot összekeverjük.A tojáshabhoz öntjük a csokoládét, és a lisztes keveréket felváltva a tojáshabbal óvatosan összedolgozzuk. A sütőformába öntjük, és 35 perc alatt 170 fokon a sütő alsó fokán sütjük. Ha kisült, a sütőben hagyjuk még vagy 10 percig.A csokoládét az olajjal gőz felett megolvasztjuk. A felmelegített baracklekvárral a kiborított tortát leöntjük, és hagyjuk állni, majd a csokoládéval bevonjuk az egészet.A kandírozott kumquattal díszítjük. A kumquat csodás ízharmóniában van a csokoládéval. Hagyjuk megdermedni. Azután már fogyaszthatjuk is! Nagyon finom, kiváló recept! Csodásan lehet szelni, és gyorsan el is fogyott!
A Sacher-torta az osztrák gasztronómia egyik legismertebb süteménye. Egyfajta csokoládétorta, amit forró baracklekvárral megkenünk, a tetejét és az oldalát csokoládébevonat borítja. A híres monarchiabeli cukrászkülönlegességek egyike. Ahány ház, annyi féle képen készítik. Eredeti bécsi cukrász könyv szerint készítettem unokám szülinapjára, nagyon ízlett mindenkinek! - zsuzsamama56
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!