Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sacher-torta

90 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A Sacher-torta elkészítéséhez a vajat forrósítsuk fel, majd adjuk hozzá a feldarabolt csokoládét, és kevergetve olvasszuk fel. Ezután hűtsük vissza.
  2. A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, apránként adjuk hozzá a kristálycukrot. Ezután verjük kemény habbá. A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a vajas-csokoládés keveréket.
  3. A lisztet keverjük össze a sütőporral, az étkezési keményítővel és a darált mogyoróval. Állandó keverés mellett kanalazzuk a csokoládés masszához, majd keverjük alaposan össze. Apránként adjuk hozzá a masszához a keményre felvert habot, és keverőkanállal óvatosan forgassuk össze.
  4. Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a simára kevert masszát. Helyezzük be 175 fokra előmelegített sütőbe, majd 50-55 perc alatt süssük készre. Ezután kapcsoljuk ki a sütőt, majd jó résnyire nyissuk ki az ajtaját, és így hagyjuk pár percig hűlni a tortát. Azután vegyük ki a sütőből, és a formában hagyjuk langyosra hűlni.
  5. Csatoljuk le a tortaformát, helyezzük rácsra a tortát, és hűtsük ki egészen. A lekvárt turmixoljuk le, hogy szép sima állagú legyen. Ezután adjunk hozzá két evőkanál rumot, majd állandó keverés mellett melegítsük forráspontig. A teljesen kihűlt tortalapot éles késsel vágjuk félbe, majd az alsó lapot locsoljuk meg a maradék rummal. Ízlés szerinti mennyiségű, meleg lekvárral kenjük le, és hagyjuk legalább félórát állni, hogy jól magába szívja a tészta.
  6. A másik tortalap tetejét vékonyan kenjük le a meleg lekvárral. Amikor a tészta már kellően magába szívta a lekvárt, az alsó tortatalapra helyezzük rá a másik tortalapot úgy, hogy a lekvárral lekent fele kerüljön felülre.
  7. A vajat melegítsük fel, majd adjuk hozzá a feldarabolt csokoládét, és kevergetve olvasszuk fel. Ezután először kenjük vele körbe a tortát, majd a maradék csokoládét csorgassuk rá a tortára. Szépen, egyenletesen kenjük el a torta tetején, majd hagyjuk teljesen megdermedni (én előző nap sütöttem, és állítottam össze a tortát, így az ízek kellően átjárták, és a tészta finom szaftos lett). Tálalás előtt éles késsel szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.


Megjegyzés

A torta tésztája nagyon finom szaftos. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek