Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sacher torta

50 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • 4 db tojás
  • 100 g étcsokoládé pasztilla
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 75 g puha vaj
  • 62 g porcukor
  • 60 g kristálycukor
  • csipet só
  • 80 g liszt
  • a töltelékhez:
  • 100 g sárgabaracklekvár
  • a bevonathoz:
  • 100 étcsokoládé pasztilla
  • 100 ml habtejszín

Elkészítés

  1. A sütőt 160 C fokra előmelegítjük. A csokoládét felolvasztjuk. A tojásokat szétválasztjuk. Ezután egy tálban habosra keverjük a vajat a por- és vaníliás cukorral. Óvatosan hozzákeverjük a tojássárgáját. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkeverjük, hozzáadjuk a kristálycukrot és kemény habbá verjük. Az olvasztott csokoládét hozzáadjuk a tojássárgás masszánkhoz és lassan hozzáadagoljuk a tojásfehérjehabot és a lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük és az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük!) A megsült tortáról a sütőpapírt levesszük és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt a tortalap, ketté vágjuk. Az alsó lapra kenjünk a lekvárt, ráhelyezzük a tortalap tetejét, és az egészet bekenjük lekvárral. Kicsit dermedni hagyjuk. A bevonat elkészítéséhez felforraljuk a tejszínhabot és a csokira öntjük. Picit állni hagyjuk, ezután óvatosan összekeverjük. A bevonatot lendületesen, egyetlen mozdulattal a tortára öntjük, majd azonnal egyenletesen eloszlatjuk és egy spatulával vagy nagyon széles pengéjű késsel elsimítjuk. Sacher csokival vagy tejszínhabbal díszítve, felszeletelve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek