Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sacher muffin és mini torta

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 190 fokra előmelegítjük, a tojásfehérjéket az apránként hozzáadott kristálycukorral kemény habbá verjük. A csokit darabokra törjük, és vízgőz felett megolvasztjuk.

A vajat habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a csokit, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és egyenként a tojássárgákat. Belekeverjük a fehérje '/3 részét, hogy fellazítsuk a krémet. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a masszába keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a maradék fehérjét is, vigyázva, hogy ne törjön össze.

Kapszlikkal bélelt muffinformákba (vagy kivajazott, lisztezett mini gyümölcstorta-formákba) töltjük, majd a középső rácson sütjük 20 percig, majd levesszük 160 fokra, és tűpróbáig sütjük. (A mini torták előbb elkészülnek, mint a muffinok!) A sütőajtót lehetőleg az első 10-15 percben ne nyissuk ki.

Hagyjuk kihűlni, majd a mini tortákat kenjük meg lekvárral (esetleg ha szeretjük a marcipánt, akkor egy picit nyújthatunk, és azzal béleljük a mini formákat), tegyünk rá eperszeleteket vagy szedret, és locsoljuk meg csokival.

Megjegyzés

Ha nincs is idő és alkalom mindig torta készítésre, de megennél egy jó kis Sachert, akkor válaszd ezt a megoldást. Igény szerint marcipán díszekkel is készíthető, különböző ízű lekvárokkal...
- Suncika

Ezek is érdekelhetnek