Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sacher kocka

1 5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 12 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 6 dkg kristálycukor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 12 dkg finomliszt
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg sárgabaracklekvár
  • A mázhoz:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A vajat habosra keverjük a porcukorral, utána egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, s azokkal is habosra verjük. A fehérjékből habot verünk, kanalanként adagolva hozzá a kristálycukrot. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk. Az olvasztott csokit apránként hozzákeverjük a vajas keverékhez, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és a lisztet.

Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe (kb. 24 × 34 cm) öntjük a tésztát, azután a 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Beleszúrt hurkapálcával ellenőrizzük, átsült -e. Ne legyen folyós a belseje, mert nem fogjuk tudni elvágni. Rácson teljesen kihűtjük (a sütőpapírt még melegen lehúzzuk róla).

A kihűlt tésztát kettévágjuk, megkenjük baracklekvárral, és kockákra vágjuk. A maradék lekvárt kis vízzel hígítjuk, kívülről is bekenjük a kockákat, majd rövid ideig hagyjuk száradni.

A bevonáshoz gőz felett felolvasztjuk a csokoládét, hozzákeverjük az olajat, és egy villa segítségével egyesével bevonjuk a süteményeket. Olvasztott csokival,ráírhatjuk a kockákra a süti kezdőbetűjét.

Ezek is érdekelhetnek

Friss