A sablé keksz elkészítéséhez a vajat és a cukrot egy kézi robotgéppel krémesre keverjük. Hozzáadunk 2 tojássárgáját, a sót és a vaníliakivonatot és tovább mixeljük. Végül hozzáadjuk a lisztet is, és egyneművé keverjük.
Az elkészült tésztát folpackba csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
Ezután a tésztát kettéosztjuk és két sütőpapír között 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk mindkét tésztadarabot, majd tetszőleges formájú kiszúróval kiszaggatjuk.
A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd megkenjük a maradék tojássárgával, és megszórjuk kristálycukorral.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra, és 12-15 perc alatt halvány arany színűre sütjük a kekszeket. A tepsiből a sütőpapírral együtt kivesszük a kekszeket, áttesszük őket a konyhapultra, és hagyjuk őket teljesen kihűlni.