Elkészítés: A tásztához egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót és a cukrot, hozzámorzsoljuk gyors mozdulatokkal a hideg vajat, kortyonként adagoljuk hozzá a hideg vizet, ezzel lazítjuk a tésztát.
Egy sütőpapírral bélelt sütőlapra nyújtjuk az összegyúrt tésztát, rusztikusan ovális alakban. A közepére szórjuk az összekevert liszt-cukor-őrölt mandula keverékét (2 evőkanálnyit hagyjunk a tetejére is), és erre halmozzuk a cikkekre vágott barackot – a tetejére is szórjunk egy keveset a mandulás lisztből, ez finom ropogósra sül majd a gyümölcs tetején. A tészta széleit felhajtjuk, kis peremet formázunk.
185 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre