Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rusztikus nutellás kalács

> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt egy kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a maradék tejet, a lágy vajat, a sót, a cukrot és az élesztős tejet. Könnyű tésztát dagasztunk addig, amíg elválik a kezünktől és a táltól is. Meleg helyen kb. 1 órát kelni hagyjuk.

Kinyújtjuk lisztezett felületen a megkelt tésztát (kb. 25 x 35 cm-es téglalapra). Kenőlapát segítségével rákenjük a Nutellát. A rövidebb oldalról indulva feltekerjük, mint a bejglit. Akkor jó, ha szélesebb és laposabb rudat kapunk, mint általában a bejglinél szokás. Ezután éles késsel bevágásokat készítünk, mintha egy fenyőfát készítenénk a rúdból, tehát mindkét oldalán ferdén, párhuzamosan bevagdossuk 2-2,5 cm távolságokat kihagyva. A közepét ne vágjuk át (mintha az lenne a fa törzse). Ezután a két egymással szemben álló tésztacsíkot átfordítjuk egymáson, végig áthajtogatjuk az egész tésztát.

Megkenjük tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben, kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.

Megjegyzés

Egy finom kalács, ami bármilyen ünnepen megállja a helyét. Én most húsvétra sütöttem. A nutella miatt a gyermekek kedvence is lehet (saját tapasztalat, az enyém is imádja). :) A recept oldala: http://sylvia-gasztro-angyal.blogspot.hu/2014/04/rusztikus-nutellas-kalacs. - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek

Friss