hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rusztikus almás pite

90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a liszteket elkeverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot és a sütőport, még egyszer elkeverjük, majd a tojással és a tejföllel egy közepesen lágy, nem ragadós és jól nyújtható tésztát gyúrunk.

A tésztát kettévesszük, az egyik darabot gáztepsi méretűre nyújtjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A lereszelt almát lecsöpögtetjük, de nem kell teljesen kinyomkodni a levét, mert nem fog elázni a tészta. Elkeverjük a cukorral és a fűszerekkel (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb, én szeretem, ha savanykás a töltelék), ráhalmozzuk az alsó lapra, majd a másik kinyújtott darabbal befedjük. A tetejét megszurkáljuk.

170 fokos sütőben megsütjük. 45-50 perc emlékeim szerint kell neki.

Megjegyzés

A legjobb pitetészta, amit ismerek: a töltelékbe csak alma kerül, mégsem ázik el a tészta, finom omlós az alja is. Az eredeti receptben szereplő lisztmennyiség egy részét tönkölylisztre cseréltem, ami szerintem nagyon kellemes, omlóssá teszi a tésztát.

További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss