Elkészítés: A tésztához a liszteket elkeverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot és a sütőport, még egyszer elkeverjük, majd a tojással és a tejföllel egy közepesen lágy, nem ragadós és jól nyújtható tésztát gyúrunk.
A tésztát kettévesszük, az egyik darabot gáztepsi méretűre nyújtjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A lereszelt almát lecsöpögtetjük, de nem kell teljesen kinyomkodni a levét, mert nem fog elázni a tészta. Elkeverjük a cukorral és a fűszerekkel (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb, én szeretem, ha savanykás a töltelék), ráhalmozzuk az alsó lapra, majd a másik kinyújtott darabbal befedjük. A tetejét megszurkáljuk.
170 fokos sütőben megsütjük. 45-50 perc emlékeim szerint kell neki.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre