Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rusztikus almás-diós süti

60 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A száraz hozzávalók:
  • 2 csésze finomliszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/4 teáskanál szerecsendió (ha van itthon, reszeljük frissen)
  • 1 csésze kristálycukor
  • 1/2 csésze barnacukor
  • A nedves hozzávalók:
  • 2 egész tojás (L-es)
  • 3 dl almapüré
  • 1/4 csésze étolaj
  • Valamint:
  • 4 idared vagy gála alma (közepes méretű, nem kellenek nagyok)
  • 1 púpozott csésze dió durvára vágva

Elkészítés

Elkészítés: A száraz hozzávalókat keverjük össze egy tálban, egy másikban keverjük össze alaposan a nedveseket is. Az almát mossuk meg, ha szeretnénk, hámozzuk, magházát távolítsuk el és kockázzuk fel. A száraz és nedves hozzávalókat egy fakanál segítségével keverjük össze alaposan, majd ebbe mehet a dió és az alma.

Egy kisebb tepsibe öntjük a masszát (jobb, ha vékonyan terítjük, így akár egy 30*22-es tepsi is megfelel). Tetejét megszórjuk fahéjas cukorral. (Itt jobb, ha fahéjas porcukorral szórjuk meg, mert ha olyan minőségű a kristálycukrunk, nem fog karamellizálódni a tetején, mint ahogy nekem sem tette.)

180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 40 percig.

Ezek is érdekelhetnek

Friss