Elkészítés: A száraz hozzávalókat keverjük össze egy tálban, egy másikban keverjük össze alaposan a nedveseket is. Az almát mossuk meg, ha szeretnénk, hámozzuk, magházát távolítsuk el és kockázzuk fel. A száraz és nedves hozzávalókat egy fakanál segítségével keverjük össze alaposan, majd ebbe mehet a dió és az alma.
Egy kisebb tepsibe öntjük a masszát (jobb, ha vékonyan terítjük, így akár egy 30*22-es tepsi is megfelel). Tetejét megszórjuk fahéjas cukorral. (Itt jobb, ha fahéjas porcukorral szórjuk meg, mert ha olyan minőségű a kristálycukrunk, nem fog karamellizálódni a tetején, mint ahogy nekem sem tette.)
180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 40 percig.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre