A sütőt előmelegítjük 200 °C - ra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A tojást, a porcukorral, és sóval habosra keverjük, majd hozzáforgatjuk az olajat és a sütőporral vegyített pudingporokat. A masszát a tepsibe öntjük és kb 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A krémhez a pudingot megfőzzük a tejben, még forrón hozzákeverjük a csokoládét és 4 db morzsásra aprított oreo kekszet. A vajat és a porcukrot habosra keverjük és tovább habosítjuk a kihűlt pudinggal. A cukrászhabot kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük.a masszához, ezután hozzáforgatjuk a megmaradt apró darabokra vágott kekszet.
A tejszínt felforrósítjuk, hozzáadjuk az összetördelt csokoládét és fényesre keverjük. A piskótát kettévágjuk, az egyik lapra rákenjük a csokikrémet és hagyjuk rajta megdermedni, majd rásimítjuk rá az oreós, tejszínes pudingkrémet. A másik piskótalapot pedig ráhelyezzük a krémre, enyhén rányomva.
A mázhoz valókat vízgőz felett addig keverjük, míg jól besűrűsödik. Gyorsan bevonjuk vele a süteményt, mivel hamar köt. A sütemény tetejét díszítő dekorral megszórjuk. Hűtőbe téve pár óra múlva szeletelhető.