hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rumosdiós szaloncukor tésztából

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg zsír
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • kevés só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • kb. 20 dkg tejföl (amennyit felvesz)
  • 20-25 ml rumaroma
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg darált dió
  • 20-25 ml rum aroma
  • 5 evőkanál cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pici tej
  • 1 tojás a kenéshez
  • vaníliás porcukor a forgatáshoz

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a langyos tejbe belerakjuk az élesztőt és a cukrot, hagyjuk felfutni. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk. Fél órát hűvös helyen pihentetjük.

A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, a tejet forralva adjuk hozzá! Látjuk az állagán, mennyi kell még bele.

A tésztát vékonyra nyújtjuk, kb. 8×5 centis lapokat vagdosunk belőle. Tölteléket rakunk a közepébe, és feltekerjük. A két végénél kicsit összenyomkodjuk, mint a szaloncukor papírt. A végeit megvagdossuk késsel.

Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tetejét megkenjük tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Amikor megsültek, még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss