hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rumos- tejszínes csokoládé torta

150 perc
mester
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • Piskóta hozzávalók: 8 db tojás, 160 g cukor és 200 g liszt.
  • Krém: 500 ml tej, 50 g vaníliás pudingpor, 50 g cukor, 500 ml habtejszín, 50 g cukrozatlan kakaópor és 2 evőkanál rum.

Elkészítés

  1. Piskóta elkészítése: a tojásokat ketté választjuk, a fehérjéhez hozzá adjuk a cukrot és robotgéppel habbá verjük. Míg keményre veri a gép , a sárgáját kézi habverővel kicsit habosra verjük. Miután föl verődött a hab , apránként belekeverjük spatulával a sárgáját. Mikor márványos, bele szitáljuk a lisztet két részletben. Zsír pappírral bélelt formában, előmelegített sütőben alsó-felső sütésen 160 fokon 30-40 percig sütjük. A készre sült piskótát enyhén lisztezett felületre föl fordítjuk, így hagyjuk kihűlni. A tejet felforraljuk , közben a pudingot a cukorral és 5 evőkanál hideg tejjel csomó mentesre keverjük és hozzáadjuk a forró tejhez, mikor be sűrűsödött hagyjuk kihűlni. A habtejszínt a kakaó porral föl verjük keményre és hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a rumot. Ezt szép sima csomó mentesre el dolgozzuk a géppel. A piskótát 3 felé vágjuk és be töltjük a krémmel, kívül is körbe kenjük . Díszíthetjük kedvünk szerint. Én csokoládé díszeket készítettem és csokoládé forgáccsal szórtam meg.

Ezek is érdekelhetnek

Friss