hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rumos-szilvás pite

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 12,5 dkg lágy vaj
  • 12,5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 tk fahéj
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 15 dkg dió
  • 4 db tojás
  • 2 ek rum
  • 1 kg szilva
  • Az öntethez:
  • 20 dkg porcukor
  • 3 ek rum
  • A díszítéshez:
  • 5 dkg összevagdalt dió
  • 2 evőkanál összevagdalt pisztácia
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

  1. A tésztához a vajat összedolgozzuk a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és egy csipet sóval. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a dióval, és a tojásokkal váltakozva a vajat masszába dolgozzuk. A rumot is hozzáadjuk.
  2. Kibélelünk sütőpapírral egy nagy tepsit. A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk.
  3. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tetejét kirakjuk a szilvával, és a sütőben 45 percig sütjük.
  4. A mázhoz összekeverjük a porcukrot a rummal és 1-2 evőkanál vízzel. A kész süteményt vastagon meglocsoljuk vele, és megszórjuk a vagdalt dióval, pisztáciával.
  5. Díszítéskor a tejszínt kemény habbá verjük, habrózsákat nyomunk a szeletekre, és mentalevelekkel tűzünk bele.

MÉG TÖBB ISTENI SZILVÁS RECEPT >>> 

18 ELLENÁLLHATATLAN DIÓS SÜTI >>> 

 15 ELLENÁLLHATATLAN KRÉMES >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss