Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rumos-mézes amaretti

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Diófélék

Elkészítés

    1. A mézet feltesszük egy kis fazékban forrni.
    2. A tojásfehérjéket bekészítjük a robotgép üstjébe és alacsonyabb fokozaton elkezdjük verni, aztán lassan felvisszük közepes fokozatra.
    3. Amikor a méz már majdnem bugyog, feltoljuk max. sebességre a robotgépet, így mire a mézünk készen lesz, a tojásfehérjénk is gyönyörű habos lesz.
    4. Kb. fél perc múlva belecsurgatjuk a felvert habba a mézet, persze a gép közben nem áll meg. 2-3 percig hűtjük így az egészet, utána leállítjuk a gépet és fakanálra váltunk.
    5. Az összes többi hozzávalót belemérjük a tojáshabba, és addig keverjük, amíg egy gyúrható masszát nem kapunk. Letakarjuk folpackkal és 1 órára hűtőbe tesszük pihenni, így könnyebb lesz vele dolgozni.
    6. Ezután kiszórunk mandulát a felületre, amin dolgozunk. 5 gombócba osztjuk a tésztánkat és mindegyiket egyenként kisodorjuk 1,5-2 cm vastagságú rúddá. Betesszük további 2 órára a hűtőbe.
    7. Mindezek után a rudakat feldaraboljuk 5 cm-es darabokra, gyors mozdulatokkal megforgatjuk porcukorban és letesszük sütőpapíros tepsire úgy, hogy legyen köztük legalább 2 cm távolság. 180 fokos előmelegített sütőben 13 percig sütjük.

Nézd meg videón, hogyan készül a csodálatosan finom amaretti:

Megjegyzés

A megadott mennyiségekből kb. 20-25 db amaretti készíthető. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss