Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rumos-meggyes-pudingos süti

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 6 ek liszt
  • 3 ek kakaópor
  • 6 ek cukor
  • 1,5 dl olaj
  • 1 dl tejföl vagy kefir
  • 5 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 kk rumaroma
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 ek cukor
  • 1 kk rumaroma
  • 7 dl tej
  • 3 ek búzadara
  • 40 dkg magozott meggy

Elkészítés

  1. A krém hozzávalóit - a meggy kivételével -sűrűre főzzük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a vaníliás cukorral habosítjuk, majd a rumaromával ízesítjük, és beleöntjük az olajat és a tejfölt. A sütőport, a lisztet és a kakaóport folyamatos kevergetés mellett felváltva hozzáadagoljuk. Végül a tojáshabot is óvatosan belekeverjük.
  3. Egy közepes méretű, sűtőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát. A tetejére szórjuk a gyümölcsöt, és rákanalazzuk a pudingos krémet.
  4. Kb. 170 fokon 30-40 percig sütjük. Langyosan, porcukorral hintve tálaljuk.

Megjegyzés

Nagyon finom, könnyen összedobható,"szaftos" sütemény. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss