Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rumos-meggyes, csokikrémes szelet

75 perc
egyszerű
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához (20×30 cm tepsi):
  • 5 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek rum
  • ½ csomag sütőpor
  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg magozott rumos meggy
  • 5 dkg tortadara
  • A krémhez:
  • 4 dl habtejszín
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg csokoládé
  • 7 dkg kakaópor
  • 10 dkg vaj
  • Továbbá:
  • 15 db piskótatallér
  • 1,5 dl rumos meggylé
  • A bevonathoz:
  • 10 dkg csokoládé
  • 6 kocka fehér csokoládé
  • 2 tk étolaj

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukrokkal, és a rummal habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A két tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tészta masszát elfelezzük és egyik felébe a rumos meggyet teszünk, a másikba tortadarát. Egyenként 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A sütőpapírt lehúzzuk róla és hagyjuk kihűlni.
  2. A krémhez a tejszínt a cukorral összeforraljuk, a csokoládét beletördeljük, a kakaóport is hozzáadjuk, majd sűrűre főzzük. A tűzről levéve a vajat hozzákeverjük, ezután kihűtjük, majd jó habosra keverjük.
  3. A piskótatallérokat megforgatjuk a rumos meggylében.
  4. Összeállítjuk a süteményt. Egy tálcára tesszük a meggyes lapot, rákenjük a krém felét, kirakjuk a rumos meggylébe mártott tallérokkal. Erre kerül a másik fele krém, majd befedjük a tortadarás lappal.
  5. A kétféle csokoládét mikróban felolvasztotjuk 1-1 ek étolajjal. A süteményt először a kakaós csokival vonjuk be, majd csíkokban felvisszük rá a fehér csokoládét, amit egy fogpiszkálóval a barna csokoládéba húzogatunk. Nagyon finom sütemény lett a végeredmény.

11 MEGGYES SÜTI, AMIT BÁRMIKOR MEGENNÉNK! >>>

13 CSOKIS FINOMSÁG, AMIT KÉPTELENSÉG VISSZAUTASÍTANI! >>>

Megjegyzés

A hétvégi süteményünk,nagyon finom krémes süti. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss