Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kánikula idejére: itt a rumos meggy parfé, a tökéletes hűsítő desszert

Nyáron mi másra is vágynánk jobban, mint egy üdítő, friss, hideg gyümölcsös fagylaltra. Nos, ez a rumos meggy parfé pont ezt a vágyunkat elégíti ki, aminek zsenialitása egyszerűségében rejlik. Kánikula alatt kötelezően ajánlott desszert, de az év többi részében is számolhatsz vele, ha egy különleges fagyiszerű ínyencségre vágysz.

A rumos meggy parfé azon túl, hogy mennyeien könnyű, hűsítő és gyümölcsös, már az előző nap elkészítheted. Sőt, ha hibátlan végeredményt szeretnél, a hűtésre érdemes legalább 24 órát szánni. Az elkészítése egyáltalán nem időigényes, de még különösebb cukrásztehetségre sincs szükség. A nyári melegben, kerti partik vagy egyéb bulik alkalmával is bevethető, hiszen ki tudna nemet mondani ennek a jeges finomságnak a kánikula kellős közepén. Ha desszertre vágysz, a megszokott krémes piskóták helyett inkább ezt a rumos meggy parfét készítsd el. A gyerekek is imádni fogják – persze csak az alkoholmentes verzióját, a gyümölcsöket pedig kedvedre variálhatod.

Farkasinszki Ildikó a Mindmegette Süti-suli keretében most ennek a csodás parfénak az elkészítését mutatja be. Kövesd figyelmesen az instrukciókat, hogy neked is legyen egy tuti hűsítő finomságod a meleg napokra.

Rumos meggy parfé hozzávalói:

  • 15 dkg meggy kimagozva (plusz néhány szem a tálaláshoz)
  • 2 dl rum
  • 1,75 dl tejszín (35%-os)
  • 2 db tojás (nagy méretű, szalmonella ellen kezelt)
  • 6 dkg porcukor
  • 5 dkg hántolt mandula

A RUMOS MEGGY PARFÉ PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>> 

GRILL-ÁZS SÜTISULI

Farkasinszki Ildikó 2018. október 26-án indította el a Grill-ázs Sütisulit. A workshopok általában péntek délután 15 órakor kezdődnek, kivétel szombaton, akkor délelőtt 10-kor. Mindig egy-egy téma köré épülnek fel, és alkalmanként 4-5 féle sütemény, desszert készül. Az aktuális workshopokat megtaláljátok a grill-azs.hu oldalon.

Borítókép: Móricz István - Mindmegette

Ezek is érdekelhetnek

Friss