Elkészítés: Dolgozzuk össze a vajat a cukorral, keverjük hozzá a tojásokat, szórjuk bele a lisztet, a kakaót, a sütőport és a keményítőt. Töltsük a tésztát egy kivajazott-kilisztezett 20 cm-es tortaformába, és süssük 180 fokon 40 percig.
Áztassuk be a rumba a mazsolát, és kockázzuk fel a körtét. Olvasszuk fel a csokit a tejszínnel, a vajjal és a kakaóporral. Hagyjuk kihűlni, tegyük hűtőbe, ha jó hideg, verjük fel habverővel.
Vágjuk 3 lapra a kihűlt piskótát, kenjük meg a tejszínes krémmel,
szórjuk meg a mazsolával és a körtével, a tetejére csak krém kerüljön.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre