Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rumos keksztojások

30 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A tejet elkeverjük a cukorral, ízlés szerint lehet több vagy kevesebb a cukor a keksztől függően, majd a hozzávalókat jól összekeverjük, hogy jól gyúrható masszát kapjunk, egyedül a tej adagolásánál figyeljünk, mert nem mindig vesz fel teljesen azonos mennyiséget, érdemes óvatosan, kisebb adagokban hozzáönteni.

Vizes kézzel apró tojásokat formálunk, aminek a közepébe tetszés szerint kerülhet mindenféle meglepetés finomság - nálunk most füge, meggy, csokoládé állt rendelkezésre -, ezeket apró darabokra vágjuk. Végül porcukorba hempergetjük.

Megjegyzés

Kicsit sziszifuszi munka, de a gyerekek segítségével hamar megvan. Készítés közben folyamatosan kóstolgassuk, mert a tojáskák édességét mindenkinek a saját ízléséhez kell alakítani. - konyhakrisz

Ezek is érdekelhetnek

Friss